Overblijf (TSO)

Overblijven op school – overblijf@arnoldusvanos.nl


Tussen de middag kunnen de kinderen op school blijven als ze zijn aangemeld voor tussen schoolse opvang (TSO) oftewel overblijf. Overblijven is mogelijk op de dagen dat de kinderen zowel ’s morgens als ’s middags naar school gaan. Ze worden dan opgevangen door overblijfmoeders, waarvan een aantal de training ‘overblijf juf’ heeft gevolgd.

  • Kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 worden door de overblijfmoeder in de klas opgehaald en om 12:50 uur weer naar de klas gebracht.
  • Kinderen uit de overige groepen dienen zelf naar het overblijflokaal te komen en terug naar hun klas te gaan.

Van 12:00 uur tot 12:15 uur wordt er gezamenlijk met de kinderen gegeten en blijven alle kinderen aan tafel zitten. De kinderen nemen hun eigen boterhammen mee in een lunchbox die voorzien is van hun naam. Drinken wordt door de overblijf geregeld.

Mocht uw kind allergisch zijn voor deze dranken kunt u ons informeren en drinken meegeven in een beker voorzien van naam. De kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor het opeten van hun meegebrachte lunch, want de kinderen worden door de overblijfmoeders niet verplicht alles op te eten. Het meegeven van een enkel snoepje is toegestaan, maar de voorkeur gaat uit naar iets ‘gezond’ na het eten van de boterhammen.

Voor en na het eten is er de mogelijkheid om te spelen. De overblijf beschikt over eigen speelgoed voor zowel binnen als buiten. Geef uw kind liever geen eigen speelgoed mee. Het kan zoek raken of kapot gaan en de overblijf is niet aansprakelijk. Bij slecht weer is er de mogelijkheid om in de gymzaal te spelen. De kinderen dienen dan wel gymschoenen te dragen. In de gymzaal is er altijd toezicht van minstens één overblijfmoeder. Alle gymtoestellen zijn verboden terrein tijdens het overblijven.

  • Mocht een kind een keer niet komen, dan dient u dit uiterlijk op de dag zelf vóór 10:00 uur door te geven. Bij de kinderen die niet zijn afgemeld worden de overblijf kosten in rekening gebracht.

Bij de overblijf zijn er een aantal huisregels voor alle kinderen samengesteld. Deze huisregels worden momenteel herzien.

 

> Aanmelden

> Overblijfkosten

> Overblijf Team

Informatie voor nieuwe ouders

Leuk dat u de website van onze school bezoekt!
Graag maak ik, directeur Claire Pet, persoonlijk kennis om u:

  • een rondleiding door de school te geven;
  • te vertellen over ons onderwijs;
  • en al uw vragen te beantwoorden.