079 - 331 84 22

-Groep 1/2a

 
Wendy Rispens (werkt op: ma, do en vr)

wendyrispens@morgenwijzer.nl

Annemarie van Winsen (werkt op: di en wo) 

annemarievanwinsen@morgenwijzer.nl

Welkom op de groepspagina van groep 1/2a!

In onze groep zijn we druk bezig om heel zelfstandig te kunnen werken en spelen. We werken met een digitaal keuzebord waarop we zelf onze werkjes kunnen kiezen, plannen en evalueren. Alle werkjes die wij maken, doen wij rond een thema. Een thema duurt een aantal weken. Daarnaast zitten wij in de kring waar we werken aan: taal, rekenen, verkeer, muziek, Engels en leren we hoe we fijn met elkaar omgaan. In de kring zitten we soms met groep 1 en 2 samen en soms maken we een kleine kring met één van beide groepen.

In onze klas hebben wij verschillende hoeken waar wij fijn kunnen spelen, zoals: poppenhoek, bouwhoek, watertafel, zandtafel, groot en klein constructiemateriaal, knutselkast, verfbord, kleien, treinbaan en regelmatig een wisselende themahoek. Tevens hebben wij een lettertafel, hierop liggen allemaal spullen die passen bij de letter waar we op dat moment mee bezig zijn. Tijdens de kringactiviteiten, maar ook tijdens werkjes zijn wij bezig met de letter van de lettertafel.

Elke maandag- en donderdagmiddag zijn ook speciaal dan gaan we tutorlezen. De kinderen van groep 8 komen voorlezen aan groepjes kinderen uit groep 1/2. Dit is erg gezellig en leerzaam.

Gedurende het jaar stromen er altijd een aantal kinderen in die 4 jaar zijn geworden. We doen ons best om deze kinderen zo snel mogelijk te laten wennen en helpen elkaar goed.